Kitchen
Kitchen

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Living Room
Living Room

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Corridor
Corridor

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Original Kitchen
Original Kitchen

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Patio
Patio

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Original Living Room
Original Living Room

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Kitchen
Living Room
Corridor
Original Kitchen
Patio
Original Living Room
Kitchen

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Living Room

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Corridor

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Original Kitchen

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Patio

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

Original Living Room

Date :
June 2012 - January
Description :
Residential refurbishment
Total size 63 sq.m
Location :
Hemingford Road, London
 

I was commissioned to do this project in the summer of 2012. It had previously been used as a basement storage area and staff toilet for the restaurant above. The space was in appalling condition and was rarely ventured into. After my initial inspection it became clear that the utilisation of the minimal fenestration and outdoor space would be the success of this project. Acting as a single inhabitant abode, privacy was not a primary was not a concern regarding the room arrangement. A dialogue could be set up between the minimal outdoor space and the bedroom through the main corridor. As the design synthesised it became apparent that the client and I had similar expectations for the project, The value of being woken by natural sunlight being one of our main points of agreement. As well as aesthetic and solar environmental issues there were a number of other major issues. The basement was brought up to all building regulation standards and the floor was lowered to increase the headroom or a more comfortable 2.4m. The removal of the old floor also meant that a continuous water barrier and sump system could be put in place to stop any moisture ingress.

show thumbnails